Количка 0 x

Животът в Лондон, българският корен, 3D гримът и 3-ти март

Животът в Лондон, българският корен, 3D гримът и 3-ти март
Където и да отидеш, родината си остава в теб, без значение дали го искаш.

Михаела Найденова е момиче родено и израснало в Стара Загора, което от 6 месеца живее в Лондон. Там учи креативна реклама с маркетинг, а най-голямата страст в живота ѝ е изкуството и най-вече артистичният грим със специални ефекти и 3D гримът.

Що е изкуство?

При Михаела то се проявило още в ранна детска възраст и до днес не спира да бъде водеща част от нейния живот. През годините е посещавала безброй различни кръжоци и школи по рисуване като с нея са се занимавали невероятни творци Мариана Алипиева, Таня Шивачева, Христо Турлаков и Слави Тенев, откриватели на нейния талант.
През цялото време обаче тя винаги е чувствала, че рисуването върху лист хартия не и е достатъчно и че иска нещо повече. Така се заражда страстта ѝ към артистичния грим -специалните ефекти и 3D гримът.
Откровено тя сподели с нас, че до този момент „носталгия“ е било едно крайно непознато за нея чувство, но ето, че по време на престоя ѝ в Лондон, по време на пълен локдаун, тя и носталгията са станали най-добри приятелки.

Случайно или не, лятото преди преместването ѝ в Англия създава тази визия, вдъхновена от България като мотивите ѝ тогава са били по-скоро политически от колкото патриотични, но сега определено буди в нея повече чувство на родолюбие, гордост и носталгия.
Също така гледайки това произведение на изкуството създадено от нейните ръце върху нейното лице тя казва, че мигновено в съзнанието ѝ изниква цитат от “Стопанката на Господ„ от Розмари Де Мео 

 “Душата пребъдва много пъти. И много пъти идва и си отива от тоя свят. И всеки път, като дойде, избира– първо земята си и после- родителите. И като избере земята, на мястото, дето е слязла, се свързва с корена. И се затърколва едно учение…”

Без значение колко далече отиваме, коренът винаги си остава в нас…
България остава част от нас.
Честит 3-ти Март, българи!

X