Количка 0 x

Три забавни предложения за промяна на естествената текстура на косата

Три забавни предложения за промяна на естествената текстура на косата
През пролетта на 2021 текстурата е основен акцент в стайлинга на косата.

Всеки един от нас всяка сутрин бърза към огледалото, за да се увери, че косата му е в обичайното състояние. Естествената текстура не винаги е това, което желаем затова много често я променяме чрез използването на продукти, уреди и техники.

Днес ще представим 3 от най-забавните и интересни предложения за промяна естествената текстура на косата, които са безспорен фаворит на топ стилиста от Стара Загора – Ники Колев, Salon Vidal и спокойно може сами да ги прилагате у дома.

Фотограф: Антон Димов
Модел: Десислава Митова
Коса: Ники Колев, Salon Vidal

Ще започнем с популярните ролки за коса.

Независимо топли или студени те остават един от най-щадящите начини да променяме текстурата на косата. Доказали се във времето и поизгубили от славата си те са на челна позиция в топ 3 на Ники Колев, Salon Vidal. Той смята, че в комбинация с четка или гребен, може да се създадат забележителни форми в косата.

Промяна на текстурата с преси и маши

Друг забавен, според него, начин за промяна на текстурата са съвременните уреди за коса – преси и маши. Те ни дават чудесни възможности за създаването на къдрици и обем, но честото им използване води до трайно увреждане на косата. Затова един много важен съвет – използвате ли уреди за коса, продуктите за топлинна защита трябва да бъдат включени задължително, което от своя страна ще помогне за съхранение структурата на косата. Едни от най-любимите му продукти за топлинна защита са тези от серията Decode на Montibello.

И на трето, но не на последно място желанието на Ники Колев е да ви насочи към един много рационален и щадящ начин на текстуриране на косата. Той го описва като

„най-грижовният стайлинг“

и това всъщност са нашите собствени ръце. Ръцете ни ни дават възможност за един наистина много сигурен начин за текстура без да подлагаме косата на топлинен стрес. В съчетание с подходящи продукти всични ние в лицето на нашите ръце всъщност разполагаме с едно много мощно средство за постигане на различна визия. Превърнете създаването на текстура в забавление и обичайте косата си такава каквато е.

Едни от най-предпочитаните от Ники Колев продукти за структуриране на косата са тези от серията Decode zero от Montibello. Те могат да се използват както в професионален салон, така и в домашни условия.

Фотограф: Диана Генова
Модел: Паола Огнянова
Коса: Ники Колев, Salon Vidal
Грим: Make-up artist Stell

X