Количка 0 x

Фотографът Стефан Стоянович и неговата магия

Фотографът Стефан Стоянович и неговата магия
Фoтoгpaфиятa e магия, която cъчeтaвa няĸoлĸo изĸycтвa в ceбe cи – комбинацията мeждy цвят, ĸoмпoзиция и cвeтлинa e тoвa, ĸoeтo влияe нa oĸoтo и въздeйcтвa.

Сега ще ви запознаем с историята на един от най-известните фотографи от Стара Загора, а именно Стефан Стоянович. Той е роден през 1979 г. в града на липите, поетите и правите улици. 

Въпрос: Кога откри, че фотографията е твоето призвание?
Отговор: Това всъщност не се случи изведнъж, а постепенно, с много труд, наблюдение и проба-грешка. За да бъдеш предпочитан фотограф, не е достатъчно да можеш да снимаш, а трябва да притежаваш много комплексни качества. Необходимо е да си точен, организиран, много добър психолог, да съумееш да вникнеш в модела си и да го провокираш към желания резултат. Лесно се работи с фотограф, който разведрява и отпуска обстановката и в същото време не се натрапва, нещо особено важно при репортажен тип снимки.

Въпрос: Какво обичаш да снимаш?
Отговор: Обичам да снимам деца. При тях уловената емоция е най-истинска и неподправена. Зареждащо е сред най-малките, те ни карат да забравим грижите, защото ни напомнят за истинските неща от живота. Ние се опитваме да научим децата, а всъщност получаваме знания за себе си чрез тях. Ако успееш да заиграеш дете, това е 90 % успех във фотосесията, по същият начин е и с възрастните, ако успееш да ги разсмееш.

Въпрос: Има ли моменти по време на снимките, които остават зад кадър?
Отговор: Винаги има такива моменти, поради факта че снимката запечатва много малка част от секундата. За мен, като професионалист, предварителната подготовка, проучване и разполагане на техника е най-важна за постигане на оптимален резултат.

Въпрос: Какво е за теб фотографията и какво ти дава?
Отговор: Най-значимото нещо което ми даде фотографията е, че превърнах хобито си във всекидневно занимание и препитание. Фотографията е нещо всеобхватно и постоянно развиващо се, нещо което не може да бъде скучно.

Въпрос: Какво предстои?
Отговор: Предстои непрестанна борба за доволни клиенти и самоусъвършенстване 🙂

X