Количка 0 x

Фотографът Стефан Стоянович и неговата магия

Фотографът Стефан Стоянович и неговата магия
Фoтoгpaфиятa e магия, която cъчeтaвa няĸoлĸo изĸycтвa в ceбe cи – комбинацията мeждy цвят, ĸoмпoзиция и cвeтлинa e тoвa, ĸoeтo влияe нa oĸoтo и въздeйcтвa.

Сега ще ви запознаем с историята на един от най-известните фотографи от Стара Загора, а именно Стефан Стоянович. Той е роден през 1979 г. в града на липите, поетите и правите улици. 

Кога откри, че фотографията е твоето призвание?
Това всъщност не се случи изведнъж, а постепенно, с много труд, наблюдение и проба-грешка. За да бъдеш предпочитан фотограф, не е достатъчно да можеш да снимаш, а трябва да притежаваш много комплексни качества. Необходимо е да си точен, организиран, много добър психолог, да съумееш да вникнеш в модела си и да го провокираш към желания резултат. Лесно се работи с фотограф, който разведрява и отпуска обстановката и в същото време не се натрапва, нещо особено важно при репортажен тип снимки.

Какво обичаш да снимаш?
Обичам да снимам деца. При тях уловената емоция е най-истинска и неподправена. Зареждащо е сред най-малките, те ни карат да забравим грижите, защото ни напомнят за истинските неща от живота. Ние се опитваме да научим децата, а всъщност получаваме знания за себе си чрез тях. Ако успееш да заиграеш дете, това е 90 % успех във фотосесията, по същият начин е и с възрастните, ако успееш да ги разсмееш.

Има ли моменти по време на снимките, които остават зад кадър?
Винаги има такива моменти, поради факта че снимката запечатва много малка част от секундата. За мен, като професионалист, предварителната подготовка, проучване и разполагане на техника е най-важна за постигане на оптимален резултат.

Какво е за теб фотографията и какво ти дава?
Най-значимото нещо което ми даде фотографията е, че превърнах хобито си във всекидневно занимание и препитание. Фотографията е нещо всеобхватно и постоянно развиващо се, нещо което не може да бъде скучно.

Какво предстои?
Предстои непрестанна борба за доволни клиенти и самоусъвършенстване 🙂

X