Количка 0 x

Царица Роза 2020 за усещането да носиш короната

Царица Роза 2020 за усещането да носиш короната

Мария Петрова е 52-та Царица Роза на Казанлък. Тя е красива, интелигентна, харизматична, упорита и през трудната за всички 2020 година заслужено спечели приза Царица Роза.

В следващите редове ще ви разкажем за нейното усещане, вече повече от година, да носи престижната титла и как това е повлияло на живота й.

Усещаш ли все още влиянието на короната?
Да, разбира се! За мен изминалата година беше изпълнена с много предизвикателства и емоции. Повечето от тях бяха положителни. Да носиш титлата „Царица Роза“ е голяма чест, но също така и голяма отговорност – към родния ми град и към моите съграждани. Аз и подгласничките ми представлявахме град Казанлък пред целия свят, а това, уверявам ви, е една не лека задача.

Сподели ни за емоциите ти по време на събитието и цялостния процес до момента на избирането ти.
По време на царуването ми, нещата стояха по малко по-различен начин от обичайния. Конкурсът се проведе само оналйн, гражданите на Казанлък гласуваха и избраха новите царици. Реално нямаше събитие на живо, дефиле и церемония, заради пандемичните обстоятелста, но това не означава, че изпитах по-малко положителни емоции. За мен беше глямо удоволствие да участвам в празника на града ни, макар и по един по-различен начин. Емоциите, които изпитах просто са неописуеми, несравними и нестихващи. И до днес ясно помня всичко. Годината беше динамична и изключително запомняща се, защото освен, че завърших с отличие, спечелих и титлата Царица роза на град Казанлък. Бях изключително щастлива.

Ако не беше спечелила щеше ли да съжаляваш?
Конкурсът Царица Роза беше едно наистина невероятно преживяване. За мен беше важно самото участие, а не победата. Всички момичета бяха прекрасни, конкуренцията беше много голяма и мога само да се гордея, че именно аз съм 52-та Царица Роза.

С какво се занимаваш в момента и какво предстои?
Студентка съм в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, със специалност – български и английски език. В момента ми предстои сесия, за която се подготвям и се надявам да мине успешно. В близкото бъдеще се надявам да започна стаж по моята специалност и да се реализирам като учител по някой от двата езика.

Къде си представяш живота си?
Бих искала да продължа живота си в град Пловдив, защото шансовете за добра реализиация са по-големи и както и по-горе отбелязах планирам да започна стаж, свързан със специалността ми. Ще ми бъде много трудно да се разделя с родния ми град. Всичките ми спомени и близки са тук. Казанлък е един наистина прекрасен град за живеене, много спокоен и приветлив и моето сърце винаги ще бъде тук.

Как ще се разделиш с короната?
Официално физически ще се разделя, като я предам на следващата царица през юни месец тази година. Но емоционално няма да се разделя с нея, защото ще си остана в историята като 52-та Царица Роза на Казанлък.

 

X