Количка 0 x

Царица Роза 2020 за усещането да носиш короната

Царица Роза 2020 за усещането да носиш короната

Мария Петрова е 52-та Царица Роза на Казанлък. Тя е красива, интелигентна, харизматична, упорита и през трудната за всички 2020 година заслужено спечели приза Царица Роза.

В следващите редове ще ви разкажем за нейното усещане, вече повече от година, да носи престижната титла и как това е повлияло на живота й.

Въпрос: Усещаш ли все още влиянието на короната?
Отговор: Да, разбира се! За мен изминалата година беше изпълнена с много предизвикателства и емоции. Повечето от тях бяха положителни. Да носиш титлата „Царица Роза“ е голяма чест, но също така и голяма отговорност – към родния ми град и към моите съграждани. Аз и подгласничките ми представлявахме град Казанлък пред целия свят, а това, уверявам ви, е една не лека задача.

Въпрос: Сподели ни за емоциите ти по време на събитието и цялостния процес до момента на избирането ти?
Отговор: По време на царуването ми, нещата стояха по малко по-различен начин от обичайния. Конкурсът се проведе само оналйн, гражданите на Казанлък гласуваха и избраха новите царици. Реално нямаше събитие на живо, дефиле и церемония, заради пандемичните обстоятелста, но това не означава, че изпитах по-малко положителни емоции. За мен беше глямо удоволствие да участвам в празника на града ни, макар и по един по-различен начин. Емоциите, които изпитах просто са неописуеми, несравними и нестихващи. И до днес ясно помня всичко. Годината беше динамична и изключително запомняща се, защото освен, че завърших с отличие, спечелих и титлата Царица роза на град Казанлък. Бях изключително щастлива.

Въпрос: Ако не беше спечелила щеше ли да съжаляваш?
Отговор: Конкурсът Царица Роза беше едно наистина невероятно преживяване. За мен беше важно самото участие, а не победата. Всички момичета бяха прекрасни, конкуренцията беше много голяма и мога само да се гордея, че именно аз съм 52-та Царица Роза.

Въпрос: С какво се занимаваш в момента и какво предстои?
Отговор: Студентка съм в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, със специалност – български и английски език. В момента ми предстои сесия, за която се подготвям и се надявам да мине успешно. В близкото бъдеще се надявам да започна стаж по моята специалност и да се реализирам като учител по някой от двата езика.

Въпрос: Къде си представяш живота си?
Отговор: Бих искала да продължа живота си в град Пловдив, защото шансовете за добра реализиация са по-големи и както и по-горе отбелязах планирам да започна стаж, свързан със специалността ми. Ще ми бъде много трудно да се разделя с родния ми град. Всичките ми спомени и близки са тук. Казанлък е един наистина прекрасен град за живеене, много спокоен и приветлив и моето сърце винаги ще бъде тук.

Въпрос: Как ще се разделиш с короната?
Отговор: Официално физически ще се разделя, като я предам на следващата царица през юни месец тази година. Но емоционално няма да се разделя с нея, защото ще си остана в историята като 52-та Царица Роза на Казанлък.

 

X