Количка 0 x

Зодиите и етеричните масла

Зодиите и етеричните масла
Етеричните масла са натурални и концентрирани. Извличат се от растения, дърво, кора, цветя, корени или семена. Те съдържат мощни антиоксиданти. От векове хората използват ароматерапия, за да дадат възможност на тялото и духа да си отпочинат.
Етеричните масла са вашите лични най-добри приятели. Вижте какво етерично масло ви подхожда според зодията ви.

Овните са лидери с решителна натура. Предприемаческият им дух понякога може да ги изложи на прекалено голям стрес. Етеричното масло от лавандула ще помогне за успокояване на ума и ще благоприятства за избягване на главоболие от напрежение.

Телците са изключително практични, логични и имат стабилна основа. Но както знаем, не всичко в живота винаги върви гладко. Когато настъпят моменти на сътресения уверете се, че имунната ви система остава силна, дори когато сте умствено изтощени, това е от ключово значение и за това се нуждаете от етерично масло от лимон.

Близнаците са известни със своите комуникативни умения и резки движения от една крайност към друга. На тях са им необходими аромати, които да въвеждат бушуващата им душа в равновесие и стабилност.

Раците са изключително чувствителни личности. Те са любящи, грижовни, но и непредсказуеми. Страдат често от стомашни неразположения, включително киселини в стомаха, язва и задържане на излишни течности. За тях най-доброто масло е маслото от лайка, тъй като ще им помогне за подобряване на храносмилането.

Лъвовете са уверени и харизматични. Помощта за балансиране на силната личност на този звезден знак е етеричното масло от салвия, което гарантира, че вашата екстравертна природа се възприема като положителна, не като доминантна.

Девите могат да бъдат логични, точни и перфекционисти. Портокаловото етерично масло би било от полза за личността на Дева със способността му да успокоява и стабилизира ума на някой, който постоянно търси съвършенство.

Везни са миротворците на зодиака. Те са заети да използват своя чар за да преговарят в трудни ситуации и да поддържат хармония, баланс и справедливост. Етеричното масло от тамян работи много добре с този земен знак поради балансиращите му свойства – идеално за това, когато се чувствате заседнали в средата.

Скорпионите са невероятно изразителни в емоциите си и често са някои от първите, които говорят с приятел в нужда. Находчиви, смели и свирепи в своята лоялност, Скорпионите са отлични лидери и добри спътници в живота. Най-добрите етерични масла за Скорпион са тези, които укрепват психичния фокус и намаляват чувството на крехкост.

Стрелеците са приятелски настроени, безгрижни, ентусиазирани, обичат да пътуват и да внасят разнообразие в живота си. Те също могат да бъдат неспокойни и да имат тенденция да прекаляват. Сгряващите свойства на етеричното масло от джинджифил помагат за подобряване на циркулацията на уморени крайници; особено добре за този звезден знак, който е в непрестанно движение.

Козирозите са практични, амбициозни и решителни. Ако стоят до късно вечер и се преизтощават от работа, те могат да бъдат склонни към скованост на ставите и проблемна кожа. Със своите укрепващи свойства, етеричното масло от розмарин е добър помощник  за този знак; препоръчва се и за облекчаване на уморен ум.

Креативните Водолеи са много добра компания, винаги са пълни със свежи идеи. Етеричното масло от мента може да помогне за укрепване на ума и заземяване на духа – идеално за подпомагане на реализирането на нови идеи.

Рибките все по някое време започват да плуват – днес по течението, утре срещу него. Така е и настроението им, което се променя поне по десет пъти на ден. Мъжът/жената до тях трябва да е силен/силна и интересен/интересна, иначе заедно с настроението, тя/той ще смени и него/нея.

X