Количка 0 x

ВЕЧЕРНА ИГЛИКА ELICHRYSOS 106

8,95 лв.

100% НАТУРАЛНО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА – Сертифициран органичен продукт (Evening Primrose Oil, Cold Pressed Organic)
INCI: Oenothera Biennes Oil
CAS Number: 90028-66-3
Произход: Китай
ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 30 ml със стъклена пипета

ИНФОРМАЦИЯ

Вечерната иглика е растение, родeно в Северна и Южна Америка. Освен това расте в цяла Европа и части от Азия. Има жълти цветя, които се отварят по залез и се затварят през деня. Маслото от семената на вечерна иглика се използва за приготвяне на лекарства.Може да се разглежда като най-богатият източник на линоленова киселина (вид незаменими мастни киселини), която може да бъде открита само в майчиното мляко. В маслото от вечерна иглика линоленовата киселина е повече от 9%. Затова маслото се смята за много ценно за възстановяване и поддържане на красотата на жените, като помага на дамите да имат прекрасна кожа. 

Маслото от Вечерна иглика притежава свойството да подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. То е ефективно средство за „потушаване” на неприятните симптоми на ПМС и менопауза, използва се за отслабване, а също така подобрява женската фертилност и намалява рисковите състояния при бременност.

Благотворното влияние на маслото от Вечерна иглика е познато из цял свят. То се използва в хранителната промишленост и народната медицина на много страни. Съдържащите се в маслото мастни киселини – линолева, гама-линоленова, олеинова, палмитинова, стеаринова, алфа-линоленова и ейкозенова, го превръщат в ефективно средство при лечението на редица заболявания, сред които профилактика на сърдечно-съдови болести, хипертония, нарушения на кръвообръщението, образуване на тромби. 

Маслото от Вечерна иглика се прилага при лечението на артрит, за възстановяване на организма след силен стрес, за намаляване на болка и при възпаления. Употребата му е широко популярна сред жените. Причината за това се крие в благотворното му влияние върху състоянието на кожата, косата и ноктите.

Маслото има свойството да облекчава симптомите на предменструален синдром (ПМС – болезнен цикъл, нервност, болезненост на гърдите) и на менопауза (горещи вълни, раздразнителност, отпадналост, болки в гърдите и главоболие). Широко се прилага и при лечението на кистозни процеси в яйчниците.

Използва се ефективно при екземи и сух дерматит. За тази цел, в състава на много съвременни козметични кремове и средства за грижа за кожата присъства именно това растително масло. 

Редица медицински изследвания са доказали ефективността му при лечението на разнообразни, невъзпалителни дерматози, както и положителното му въздействие при лечение на псориазис и акне. 

Маслото от органична вечерна иглика може да се използва за приготвяне на сапун и производство на продукти за вана и тяло. Използва се в разреждане с други базови масла, подходящи за масаж. Маслото от Вечерна иглика подхранва кожата и косата, като я овлажнява и ревитализира, подобрявайки външния вид и текстурата, като същевременно намалява признаците на стареене.

Свойства и приложения:

За здрави нокти и коса

Помага за подобряване на състоянието при менопауза, тъй като в тези периоди линоленова киселина е значително намалена

Помага при лечение на ревматоиден артрит, болки в ставите, остеопороза

Стимулира производството на колаген и еластин в кожата, стимулира кръвообращението, спира процеса на стареене

Помага при псориазис, екзема, дерматит, венозни язви

Регулира хормоналните нива (честа причина за акне в млада възраст, особено при жените )

За приготвяне на сапун и производство на продукти за вана и тяло

При метаболитни нарушения (наднормено тегло, затлъстяване)

Съхранение: Препоръчва се маслата със студено пресовано масло да се съхраняват на хладно и тъмно място, за да се запази свежестта и да се постигне максимален срок на годност. Ако се съхранява в хладилник, възстановете до стайна температура преди употреба.

Наличност: В наличност
X