Количка 0 x

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БЯЛ РАВНЕЦ (ACHILLEA MILLEFOLIUM), ELICHRYSOS

35,90 лв.

100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ ОТ БЯЛ РАВНЕЦ ( YARROW / ACHILLEA MILLEFOLIUM )
СЪСТАВ/INCI : YARROW ( ACHILLEA MILLEFOLIUM ) essential oil
CAS Number : 84082-83-7
ПРОИЗХОД : България
ОПАКОВКА : ФЛАКОН АМБЪР СТЪКЛО ОТ 10 ML

ИНФОРМАЦИЯ

Белият равнец се използва за лечение на рани още от древни времена. Смята се, че Ахил е спирал кървенето от раните си чрез прилагане на намачкани листа от бял равнец.  От там произлиза и латинското му наименование от името на Ахил. Някои наричат белия равнец мъжка билка, тъй като в миналото войниците задължително носели със себе си бял равнец, заради свойството му да спира вътрешни и външни кръвоизливи и да успокоява болките. Други смятат белия равнец за женска билка, защото помага при маточни кръвотечения, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея. Белият равнец има кръвопречистваща сила и е идеално средство за детоксикация на организма.

ОСНОВНИ СВОЙСТВА:

-противовъзпалително
-психостимулиращо
-антисептично
-спазмолитично
-тонизиращо
-болкоуспокояващо
-пречистващо кръвта
-изхвърлящо токсини
-дезинтоксикиращо
-имуностимулиращо
-кръвоспиращо
-антиревматично
-газогонно
-заздравяващо
-храносмилателно
-стомашно и тонизиращо действие.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ:

Маслото от бял равнец се характеризира със своите универсални ползи за организма. Използва се при настинка и възпаление на дихателните пътища, както и на храносмилателната система. Има релаксиращ, антиспазматичен ефект върху мускулите, нервите, червата и дихателните пътища. Действа чудесно на кръвообращението и подобрява циркулацията на кръвта, като по този начин спомага лечението на артрит и ставни заболявания. Антисептичните свойства на маслото от бял равнец са в основата за да се ползва за лечение на рани и язви, като убива микробите и създава защитен филм върху раната.

Масло от бял равнец се използва при кожа и коса склонни към омазняване и косопад, много често се слага в маски. Прилага се за лечение на екземи, пъпки, акне, циреи, премахва белези и петна останали от рани и други кожни възпаления.  Стимулира менструацията и облекчава всички състояния, съпътстващи я като умора, главоболие, болки в корема, кръвотечения, цистит и при вагинални течения и инфекции, подагра, псориазис, пародонтоза, лоша миризма в устата. Често маслото се използва срещу главоболие и мигрена, при физическа и психическа умора.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

-Дифузно – Две до три капки за едно зареждане на аромадифузор.
-Локално – Нанася се върху желаната зона разредено с базово масло.

ВНИМАНИЕ: На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци! 

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Наличност: В наличност
X